Požár bytu na Kamenné: “Čumilové” bránili hasičům v práci, jednoho museli násilím dokonce odvést strážníci
Požár bytu na Kamenné. Zdroj: Měp Chomutov
Chomutov

Chomutov – Chomutovští strážníci popsali, co se dělo v sobotu 6. dubna při požáru bytu v domě č.p. 5124 na Kamenné v Chomutově. Shromáždili se tady lidé, kteří pozorovali práci záchranných složek. A zatímco hasiči se snažili zachránit životy a majetek lidí z hořícího paneláku, někteří přihlížející jim jejich práci stěžovali.

Po nahlášení požáru se na místo sjely všechny záchranné složky. Z domu bylo vyvedeno několik osob, další již stály venku. Strážníci se snažili navázat kontakt s nájemníky z nižších pater, ale hustý dým už je dál nepustil. Do domu následně šli hasiči.

Policisty bylo zajištěno místo požáru a byly vykázány z tohoto prostoru veškeré osoby, které tady neměly co dělat. Přesto se našli lidé, kteří práci hasičům, policistům i strážníkům stále stěžovali. “Snažili se manipulovat s vybavením hasičů, mluvili jim do jejich práce, nebo se ze zvědavosti pokoušeli dostat co nejblíže,” popsali chomutovští strážníci situaci na místě.

Jeden muž vyhrotil své chování natolik, že městská policie musela důrazně zasáhnout. Muž byl sveden strážníky k zemi a za použití hmatů vyveden z prostoru. Další hlídky usměrňovaly provoz na silnicích.

V bytě, kde hořelo, byla nalezena kočka, která byla po uhašení plamenů odchycena a převezena na služebnu městské policie. Druhý den si tady zvíře vyzvedla jeho majitelka. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru