Žhářce (41), která v březnu v Kadani zapálila 13 popelnic, hrozí vězení
Ilustrační foto
Chomutov

Kadaň - Kadaňský policejní vyšetřovatel nyní zahájil trestní stíhání 41leté ženy. Ta podle kriminalistů v nočních hodinách počátkem března zapálila v Kadani 13 kontejnerů na odpad.

Žhářka řádila v Kadani 3. března v noci. Začala popelnice zapalovat po půlnoci. Kolem půl druhé si hlídka městské policie všimla požáru v prostoru kontejnerového stání v ulici Kpt. Jaroše. Další požár byl založen po čtvrté hodině ranní v Sukově ulici a zhruba o půl hodiny později v Koželužské ulici.

Žena nakonec poničila 13 kontejnerů nebo popelnic. Buď je přímo zapálila, nebo byly nádoby poškozené tepelným sáláním. Poškozeny byly také tři kovové přístřešky umístěné nad kontejnery. “Celková vyčíslená škoda se dostala na 84 tisíc korun,” sdělila policejní mluvčí Alena Bartošová.

Jednačtyřicetileté ženě v případě uznání viny za spáchání trestného činu poškození cizí věci hrozí teď trest odnětí svobody až na jeden rok.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru