Dalším jarním přírůstkem v zooparku je velbloudí sameček
Velbloudí sameček se narodil 26. března pětileté samici Matyldě. Foto: Martin Šopf
Chomutov

Chomutov – V chomutovském zooparku přivítali další jarní přírůstek. V neděli 26. března se velbloudici dvouhrbé Matyldě narodilo mládě, sameček.

Pětiletá Matylda odchovává již své druhé mládě. Při péči o malého velblouda ji bedlivě hlídá osmnáctiletý samec Kublaj. On i samice jsou velmi nervózní z návštěvníků, kteří se pohybují příliš blízko výběhu. „Matka s mládětem je v expozici a návštěvníci mohou celou skupinu bez problémů pozorovat z návštěvnických cest. Každé přiblížení mimo návštěvnické cesty mládě, samici i samce velice stresují, starý samec může být i agresivní,“ upozornil zoolog Miroslav Brtnický. „Návštěvníci by se proto poblíž expozice měli chovat ohleduplně,“ doplnil.

V expozici velbloudů dvouhrbých uvidí návštěvníci kromě mláděte s rodiči ještě dvě dvouleté samice, obě jsou potomky samce Kublaje.

V zooparku se před necelým měsícem narodilo také vzácné mládě orlosupa. Má se čile k světu a jeho rodiče se o něj vzorně starají. Chovatelé sledují odchov za pomoci kamery, která je umístěna na hnízdě.

Na mládě orlosupa se můžete podívat zde:

{article title="VIDEO: Malý orlosup se má čile k světu. Podívejte se, jak se o něj rodiče starají"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru