Už zase! V Jirkově muž (31) ze vzteku zapálil dveře od bytu své expřítelkyně. V roce 2017 takhle uhořeli dva lidé
Ilustrační foto Foto: Míchal Hrdlička
Chomutov

Jirkov - Chomutovští policisté vyšetřují závažný čin, který se stal před pár dny v Jirkově. Jednatřicetiletý muž tady ze vzteku zapálil dveře u bytu své bývalé přítelkyně. Oheň se naštěstí včas podařilo uhasit. Obdobný případ se přitom v Jirkově stal už před dvěma lety. Tehdy ovšem skončil smrtí dvou mužů.

V neděli po 22. hodině přijali policisté oznámení o požáru v jednom jirkovském domě. Hořely bytové dveře. Během prvotního šetření kriminalisté zjistili, že požár byl způsoben úmyslně. V souvislosti s tím zadrželi podezřelého muže

Jak vyšlo najevo, muž si tak chtěl zřejmě řešit spor se svojí bývalou partnerkou. “Několik dní před požárem měl totiž do bytu pomocí shodného klíče vniknout a nechtěl byt opustit. To samé se také mělo stát zhruba hodinu před tím, než bytové dveře polil hořlavou látkou a zapálil je. Z místa potom utekl,” sdělila policejní mluvčí Alena Bartošová.

Žháře se policistům podařilo dopadnout druhý den odpoledne. Muž byl obviněn ze spáchání trestných činu obecného ohrožení a porušování domovní svobody. Vzhledem k závažnosti činu policisté podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce i soudce byli s policisty zajedno a 31letý muž tak skončil ve vazební věznici. V případě uznání viny mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Obdobný případ se stal v Jirkově už v únoru 2017. Tehdy tady 32letý muž zapálil dveře u bytu kvůli neplacený dluhů. Při následném požáru uhořel 19letý mladík se svým otcem. Soud pachatele poslal na 15 let do vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru