Technické služby čistí okolí stezek
Od začátku dubna začínají Technické služby čistit povrchy stezek. Foto: TS Chomutov
Chomutov

Chomutov - Okolí pěších cest a cyklostezek nyní zaměstnává pracovníky Technických služeb města Chomutova. Zatímco přes léto organizace udržuje povrchy těchto komunikací, v zimě se zaměřuje na čištění příkopů.

“Jsou to práce, které nejsou příliš vidět, ale jsou velmi důležité. Odvodňovací systémy musejí být čisté, aby se na cestách nebo v jejich blízkosti nedržela voda,” vysvětlil ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Práce začaly v listopadu. Technické služby nejprve čistily okolí pěší stezky ve Stromovce a Václavské ulici. “Tam jsme sbírali spadané listí a čistili odvodňovací žlaby. Na konci listopadu jsme se přesunuli do Čelakovského ulice, kde jsme začali čistit okolí cyklostezky,” uvedl mistr Ivo Přecechtěl.

Pracovníci tam vyčistili hlavně vodovodní propustky, které bývají zanešené listím i odpadky, a také krajnice a příkopy. Za šestnáct dní ve třech lidech vyčistili cyklostezku z Čelakovského ulice až k lesoparku.

Od začátku dubna začínají Technické služby čistit povrchy stezek.“Čistíme všechny trasy samosběrným zametacím vozem nebo vozidlem typu Multicar s čelním válcovým koštětem,” uvedl vedoucí dopravy a čištění města Samir Kharboutli. Pracovníci stezky tímto způsobem čistí dvakrát v týdnu, vždy v pondělí a v pátek. Podle harmonogramu svážejí odpad z košů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru