OBRAZEM: Jel jste správně, děkujeme. Děti hodnotily řidiče, slušní od nich dostali sluníčko
Sluníčko pro řidiče, který právě bez problému prošel kontrolou. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Chomutov – Je krátce po desáté dopoledne, Slunce už rozpaluje asfalt a v Pražské ulici na výjezdu z Chomutova stojí skupinka dětí v reflexních vestách. Školáci se chystají hodnotit řidiče, které zastavují policisté v rámci dopravní akce.

„Sluníčko nebo mráček“ je krajská dopravně preventivní akce, jejímž cílem je zvýšení bezpečnosti na silnicích, zejména dětí. Prostřednictvím projektu tak mohou děti samy apelovat na řidiče, aby se za volantem chovali podle pravidel. Na území kraje tato akce probíhá již šestým rokem.

Do hodnocení řidičů se v Chomutově zapojili páťáci ze ZŠ Školní. Policisté zastavují jedno auto za druhým, následuje kontrola dokladů, vozidla a nechybí ani orientační zkouška na alkohol. A jaké je skóre? Za prvních přibližně dvacet minut desítka sluníček a dva mráčky. Při předávání obrázků s výmluvnou symbolikou děti ze svého pohledu i krátce hodnotí řidiče. Výtvarný materiál si děti na akci připravily samy. Řidiči, kteří kontrolou prošli bez problémů, navíc dostali od policistů drobný dárek.

A za co byly první dva mráčky? V prvním případě šlo o neupevněný náklad na korbě dodávky, v druhém si řidič nevzal s sebou do auta malý technický průkaz. Podrobné výsledky přineseme v samostatném článku.

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru