OBRAZEM: V Zahradním centru v Údlicích je nová kavárna. Skvělou kávu či zákusky si vychutnáte mezi květinami
Nová kavárna.
Chomutov

Údlice - V Zahradním centru v Údlicích u Chomutova vyrostla mezi květinami nová kavárna. Nabízí příjemné posezení mezi kvetoucími i zelenými rostlinami, výtečnou kávu, poctivé zákusky a zdravé domácí limonády.

Majitelkou kavárny je sympatická Michaela Škutová. Ta prozradila, že ji káva oslovila náhodou, když se při studiu na vysoké škole přihlásila v prvním ročníku do baristického kurzu. Tehdy se rozhodla, že jednou chce podnikat s kávou. A protože kávu ráda popíjí, tak se rozhodla pro kavárnu.

„Jsme rodinná firma a nechali jsme se inspirovat v zahraničí, kde je obvyklé, že v zahradních centrech nabízejí i další služby svým zákazníkům. Hezký prostor mimo ruch a mezi rostlinami se nabízel pro vytvoření kavárny, kterou jsem si přála. Dobře se tu parkuje. Zákazníci můžou naši kávu či zákusky popíjet v klidu a přitom relaxovat a kochat se přírodou. Stín nyní vytváří slunečníky, ale vysázeli jsme zde rychle rostoucí popínavé stromky, které již brzy vytvoří přirozený stín,“ uvedla Michaela Škutová.

Velkou výhodou je, že se sezení dá libovolně umisťovat, takže ve špatném počasí nebo v chladu si u kávy posedíte uvnitř, pod střechou a opět mezi květinami.

Káva Cellini

Kavárna nabízí kvalitní italskou kávu Cellini, směs z 80% kávy arabica a 20% kávy robusta, dobrá kombinace káv z Indie a Jižní Ameriky, s vyváženou, kulatou chutí, jenž uspokojí chuťové buňky asi každého zákazníka. Kromě klasického kravského mléka nabízejí ke kávě i mléko bez laktózy, nechybí ani mléko sojové, či sojové mandlové nebo kokosové. V letních měsících je v nabídce i ochucené či neochucené frappé, nebo ledová káva s kvalitní zmrzlinou.

Domácí limonády

Podávají tu i výborné domácí limonády, které vyrábí malá firma v Orlických horách z ručně sbíraného českého i zahraničního ovoce. Oblíbená příchuť, kterou jsme na místě i vyzkoušeli a můžeme jen doporučit, je Mango – maracuja.

Skvělé zákusky

Co vás zde určitě nadchne, jsou zákusky. Ty si nechávají vyrobit od vyhlášené cukrářky, jsou každý den čerstvé, obsahují kvalitní suroviny a vypadají i chutnají úžasně. Navíc jsou v cenově dostupných relacích. Zákusky si můžete zakoupit s sebou nebo si je objednat pro různé oslavy.

Tousty či pečivo s pomazánkou

Ti, kteří neholdují sladkému, se mohou občerstvit toustem. Již brzy bude v nabídce i pečivo s různými druhy domácích pomazánek.

Děti se tu zabaví

Vzít s sebou můžete i malé děti. Je tu pro ně připravené pískoviště, houpačka, klouzačka a určitě je potěší i tři mazlivé kozičky, které tu chovají.

V blízké době majitelka chystá i výrobu vlastní zmrzliny. Kromě již zmíněných zákusků si můžete s sebou odnést i ostatní nabízené zboží, včetně nápojů. Kavárna hodlá pořádat i různé akce pro veřejnost. Najdete ji v Zahradním centru v Údlicích, na adrese Droužkovická 332, 431 41 Údlice, je otevřena denně od 9 do 18.30 hodin. Více informací najdete na jejich profilu zde: www.instagram.com/nase_kavarna, nebo facebookovém profilu: www.facebook.com/nasekavarnaudlice.

Kontakt na objednání dortů: email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., telefon: 777 919 580.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru