Špičková diagnostika i pohodlnější vyšetření. Kadaňská nemocnice má nový CT přístroj
Zdroj: Nemocnice Kadaň
Chomutov

Kadaň - V prvním červnovém týdnu byl v kadaňské nemocnici spuštěn nový výpočetní tomograf (CT), který nahradil dosluhující zařízení z roku 2009. Starý přístroj byl již technologicky zastaralý a v případě poruchy nešlo některé jeho součásti téměř opravit. O pořízení nového CT informuje nemocnice na svých webových stránkách.

Zcela nové CT (Philips Ingenuity Core 64 s 80kW generátorem, rentgenkou MRC - Ice a serverovým řešením IntelliSpace Portal) je schopno vyhovět požadavkům na co nejlepší a nejpohodlnější vyšetřování jak pro pacienta, tak pro obsluhující personál. Umožní provádět špičkovou diagnostiku, snižuje radiační dávku a zkracuje dobu vyšetření.

Lékaři díky novému CT mohou též zpřesnit svoji diagnostiku a rozšířit spektrum prováděných vyšetřeních. Nový systém umožňuje také popis všech vyšetření i případnou konzultace i vzdáleně, například s vyššími pracovišti.

Pacientům je díky novému CT též možné podávat kontrastní látku zároveň s fyziologickým roztokem, čímž se sníží její množství a pacienty tak méně zatěžuje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru