Srpen na silnicích Chomutovska: Policisté vyjížděli ke 120 nehodám, škoda jde do milionů
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Okres Chomutov - K celkem stodvaceti dopravním nehodám vyjížděli v srpnu chomutovští policisté. Žádná z nich naštěstí neskončila úmrtím osoby.

Zraněných účastníků nehod bylo celkem 28, z tohoto počtu šlo v osmi případech o těžká zranění. Škoda se v součtu vyšplhala na částku mírně převyšující 4,7 milionu korun. Na pokutách viníci zaplatili více než 34 tisíc korun. "V naprosté většině případů (92) bylo zavinění na straně řidičů, 25 nehod zapříčinila zvěř, pouze jednu nehodu měl na svědomí chodec. V jednom případě byla na vině technická závada vozidla a jedenkrát závada komunikace," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Stejně jako v červenci vede v příčinách dopravních nehod zaviněných řidiči nesprávný způsob jízdy (60), následovaný opět nepřiměřenou rychlostí (17) a nedáním přednosti v jízdě (13). Ve dvou případech došlo ke kolizi v důsledku nesprávného předjíždění. Požití alkoholu řidičem bylo zjištěno ve čtyřech případech. "V porovnání se stejným obdobím loňského roku celkový počet nehod o deset poklesl, způsobená škoda nicméně téměř o čtvrt milionu korun vzrostla," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru