Říjen na silnicích Chomutovska: Čtyři nehody zavinili opilci za volantem!
Vážná nehoda se stala koncem října v Chomutově - Nových Spořicích. Foto: HZS Ústeckého kraje
Chomutov

Chomutovsko - Během uplynulého měsíce řešili policisté na Chomutovsku 126 dopravních nehod, což je o 3 méně, než v loňském říjnu. Celková škoda, která byla při nehodách způsobena, je však ve srovnání s minulým obdobím o cca 1,5 milionu korun vyšší, byla vyčíslena na částku převyšující 7 milionů korun.

Nejvíce dopravních nehod se stalo stejně jako vloni na místních komunikacích (43). Většinu kolizí měli na svědomí opět řidiči motorových vozidel (94). Podstatnou měrou se však znovu přičinila i zvěř (28). Dvě nehody způsobili řidiči nemotorového vozidla, jedenkrát byla příčinou závada komunikace a jedenkrát šlo o jinou příčinu. Tentokrát se na žádné z nehod nepodílel svou vinou chodec.

"Pokud jde o příčiny na straně řidičů, na prvním místě zůstává nesprávný způsob jízdy (67), následovaný nedáním přednosti (17) a nepřiměřenou rychlostí (11). Nesprávné předjíždění bylo příčinou pouze v jednom případě. U čtyř nehod bylo zjištěno požití alkoholu řidičem," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru