Policisté v Chomutově načapali opilce za volantem, putoval rovnou do cely!
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Hlídka chomutovských policistů v pátek v noci v ulici Školní v Chomutově zastavila osobní vozidlo značky Opel, které řídil 58letý cizinec žijící v České republice. Muž jevil známky požití alkoholu, policisté s ním tedy provedli dechové zkoušky.

Při nich nadýchal více než dvě promile. Poté byl zadržen a umístěn do cely. Požití alkoholu před jízdou však nebylo jediné, čím se měl provinit. "Policisté dále zjistili, že obdobného jednání se dopustil již v minulosti. V roce 2017 mu za něj soud uložil podmíněný trest odnětí svobody a zákaz řízení motorových vozidel, který mu platí až do prosince letošního roku. Toho však dotyčný nedbal a přesto usedl za volant," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Nyní je proto podezřelý ze spáchání hned dvou trestných činů, a to ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pokud bude jeho vina prokázána, hrozí mu s ohledem na předchozí odsouzení za stejný trestný čin odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru