Byty pro sociálně slabé, nová pracovní místa, klubovna pro děti. Kadaň ukazuje, jak se vypořádat se sociálními problémy
V Centru sociálních služeb Prunéřov se členové delegace seznámili s projekty, které město realizuje. Foto: Václav Vlasák
Chomutov

Kadaň - Kadaň ve středu 5. dubna navštívili zástupci Evropské komise a řídících orgánů evropských sociálních fondů. V Centru sociálních služeb Prunéřov se členové delegace seznámili s projekty, které město i další subjekty ve spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování realizují na pomoc sociálně slabým.

Kadaň je do spolupráce s vládní Agenturou pro sociální začleňování zapojena již sedmým rokem a daří se zde realizovat celou řadu podpůrných aktivit. Konkrétním výsledkem za loňský rok je mimo jiné 93 nových pracovní příležitostí pro dlouhodobě nezaměstnané a 506 účastníků programů přípravy pro návrat zpět na pracovní trh.

Vedle systému prostupného zaměstnávání město investuje i do dalších oblastí. „V tuto chvíli běží například programy prevence kriminality, terénní práce, dluhového poradenství nebo nízkoprahového zařízení pro děti a mládež, které jsou díky investičnímu projektu na vybudování centra sociálních služeb od roku 2015 dostupné také v lokalitě Prunéřov,“ shrnuje současné aktivity starosta města Kadaně Jiří Kulhánek. Město též rekonstruuje 14 bytů, které budou sloužit pro sociální bydlení. Opraveno je jich v tuto chvíli deset.

Město rozšířilo také nízkoprahové zařízení pro děti a mládež v Kadani. Zřídilo klub, kde mohou děti smysluplně trávit volný čas. Od fungování klubu si město slibuje, že povede ke snížení stížností místních obyvatel na hluk a nepořádek od dětí a mladých.

“Kadaň je příkladem komplexního přístupu při řešení sociálního vyloučení. Město je velmi pečlivé v naplňování strategického plánu sociálního začleňování, téměř všechna opatření se daří plnit nebo se na jejich plnění pracuje,” říká ředitel Agentury pro sociální začleňování Radek Jiránek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru