Oblíbené rekreační jezero bude znovu parádní, dostane nové pláže
Matyldu čeká proměna. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Most - Nové oblázkové a písčité pláže a nová přístupová plovoucí mola budou vybudována na Matyldě. Cílem stavby, která bude hrazena z takzvaných 15 ekomiliard (tedy peněz vyčleněných vládou k odstraňování starých ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji) je revitalizovat břehovou linii jezera Matylda a zlepšit podmínky pro jeho užívání.

Projektová dokumentace plně respektuje rozdělení jezera na rekreační a přírodní část. Stavební práce budou probíhat výhradně v rekreační zóně jezera. Ve zbývající části bude zachován přírodní charakter bez zásadního vlivu stavební činnosti.

Stavební práce, které začnou v nejbližší době, omezí provoz v areálu. Do míst, kde se budou budovat pláže, nebude mít veřejnost po dobu stavby přístup. Ke sportu a rekreaci tak lidé nebudou moci letos využívat celý okruh podél jezera, ale jen jeho část, která nebude stavbou dotčena. Ta by měla být ukončena v únoru příštího roku.

Modře je vyznačeno staveniště.

Modře je vyznačeno staveniště.

O některé zajímavé a tradiční akce ale veřejnost ochuzena nebude. Během výstavby dojde třikrát k přerušení stavby z důvodu konání významných sportovních podniků, a to během závodů Dračích lodí ve dnech 12. až 13. června, MTB Triathlonu – Krušnoman dne 2. srpna a potom ve dnech 28. až 30. srpna během Truck Prix, kdy bude na Matyldě v provozu kemp.

Matylda je vyhledávaným místem pro sport a odpočinek nejen pro místní, ale také pro přespolní, kteří oceňují možnosti areálu. Město proto rozvoji Matyldy věnuje průběžnou pozornost. Jen za poslední léta tu bylo vybudováno například veřejné griloviště, přibyly slunečníky, dětské hřiště, hřiště na plážový volejbal, vloni byla do jezera dopuštěna voda přivaděčem z řeky Ohře a začalo se budovat lepší sociální zázemí pro zaměstnance i veřejnost.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru