Při 12. ročníku veletrhu Sokrates se představilo 12 škol včetně chomutovské průmyslovky
Studenti s vyučujícími propagují svou školu. Foto: Dana Žižková
Chomutov

Chomutov - Dvanáct různých škol nejen z našeho regionu se sešlo při příležitosti již dvanáctého ročníku prezentace Sokrates 2, každoroční přehlídky vyšších odborných a vysokých škol, která proběhla na začátku měsíce března v prostorách Podkrušnohorského gymnázia v Mostě.

Jak vyplynulo z úvodních slov samotných pořadatelů, Okresní hospodářské komory v Mostě ve spolupráci s Úřadem práce ČR, se letošní ročník odvíjel ve znamení dvanáctky.

„Jelikož se jedná o dvanáctý ročník a je přítomno dvanáct škol, přál bych všem zúčastněným zástupcům a vystavovatelům úlovek alespoň dvanácti studentů,“ vtipně zahájil svůj proslov Ing. Josef Švec, jednatel odborné sekce vzdělávání OHK Most.

Mezi těmito dvanácti školami se prezentovala i Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Chomutov, která má své nezastupitelné místo především mezi školami středními, nicméně se snaží si uhájit svou pozici i mezi vzdělávacími subjekty v oblasti studia pomaturitního, bakalářského typu.

V době úpadku vyšších odborných škol je zde patrna snaha především o znovuprobuzení zájmu o učební obory, jež se více orientují na praktické poznání, v kontrastu s čistě teoretickými znalostmi získaných při studiu na vysoké škole. Jelikož je základnou vyšší odborné školy škola průmyslová, je učební plán zaměřen hned na dva obory, a to veřejnou správu a výpočetní techniku. Jedná se o denní tříleté studium zakončené absolutoriem.

Letošní ročník Sokrates 2 nebyl ničím výjimečný, reklamní banery, videospoty, prezentace, prospekty, letáky, propagační dárkové předměty, zkrátka přímý marketing, a všechny školy měly jednoho společného jmenovatele, zvolit tu nejlepší strategii, jak přesvědčiz o své kvalitě a přilákat dnešního studenta ke studiu. Zda se jim to dařilo, mohli na místě posoudit žáci maturitních ročníků, kteří na výstavu dorazili, aby teď v čase předmaturitním doladili svá rozhodnutí. Teď už je jen a jen na nich, která škola bude pro ně ta správná, vysněná.

 

(Dana Žižková)

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru