V Jirkově rozvěsili roušky na plot, do půlhodiny byly pryč. Rozdávat zdarma se budou i v těchto dnech
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Díky nezištné pomoci řady občanů, kteří šijí látkové roušky pro své blízké i pro jiné lidi, a kvůli postupným dodávkám do té doby nedostatkových ústenek, jež město postupně dostává, se už dají roušky zdarma rozdávat obyvatelům.

Jejich organizovaný výdej před budovou radnice připravuje město na příští týden v dopoledních hodinách - od 30. března do 2. dubna, denně od 9:00 do 10:00 a dále, podle potřeby, budou sociální pracovníci radničního odboru vydávat lidem před městským úřadem ZDARMA roušky. Přidají k nim i návod, jak se o roušku starat.

Zároveň bude probíhat sbírka látek, nití a gumiček k ušití roušek. Už dnes ale město roušky ze vznikajících přebytků dávalo kolemjdoucím. „Probíhalo to tak, že jsme roušky navěsili na plot před úřadem a kdo chtěl, ten si je bral,“ přibližuje akci (viz snímky) místostarostka Dana Jurštaková. Roušek bylo na plotě několik desítek a lidé si je rozebrali během půlhodinky. „Budeme v tom pokračovat i v dalších dnech - po odpolednech,“ dodává místostarostka.

Od 16. března do dneška město postupně rozdalo přes 700 bavlněných roušek. Přednostně je dostali:

  • ihned - úřednice České pošty
  • prodavačky v Tescu, v Penny i v dalších prodejnách na území Jirkova (pekařství, potraviny a levné potraviny, JIP, drogerie, květinářství, řeznictví...)
  • lékárnice v lékárně na náměstí pro občany
  • pracovníci firmy ONZA a společnosti Městská majetková Jirkov
  • obyvatelé Domu s pečovatelskou službou v Ervěnické a v Červenohrádecké ulici
  • strážníci městské policie
  • senioři prostřednictvím sociálních pracovnic, které jim zařizují nákupy, a další klienti sociálního odboru, tedy i lidé bez domova a jiní potřební v ulicích města...

Dalších 800 zdravotnických roušek bylo vyhrazeno pro lékaře na poliklinice, pro sociální pracovníky na radnici a v městském ústavu sociálních služeb. Kraj tento týden postupně distribuuje zdravotnické ochranné pomůcky ambulantním lékařům.

Město zároveň děkuje všem obětavým lidem, kteří bez váhání začali pomáhat už v samotných počátcích nouzového stavu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru