Řidič (38) dostal už čtyři zákazy řízení! Za volant sedl znovu a pod vlivem drog
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Policisté chomutovského obvodního oddělení v uplynulém týdnu sdělili podezření 38letému muži původem z Prahy. Ten koncem února v Chomutově řídil osobní vozidlo zn. Merecedes Benz, přitom byl zastaven policejní hlídkou.

Při kontrole bylo za pomoci orientačního testu zjištěno, že muž je pod vlivem drog, což potvrdil i následný toxikologický rozbor. "Kromě toho lustrace v evidenci řidičů ukázala, že muž měl dokonce čtyři platné zákazy řízení motorových vozidel uložené různými správními orgány. Nejdelší zákaz mu platil až do měsíce ledna 2024," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

V důsledku svého jednání se tedy bude zodpovídat ze dvou trestných činů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. "Potrestán může být odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo peněžitým trestem," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru