Makléř z Chomutovska má na krku zpronevěru. Seniorku připravil o pěkný balík peněz!
ilustrační foto
Chomutov

Kadaň - Oči pro pláč zůstaly 65leté ženě z Chomutovska poté, co svěřila prodej bytu nesprávné osobě. Tou byl soukromý realitní makléř z Jirkova.

Tento 38letý muž měl na základě smlouvy zprostředkovat prodej bytové jednotky v Kadani. Začátkem prosince loňského roku tak došlo k prodeji předmětného bytu, a to za částku 749 tisíc korun. Tuto sumu si realitní makléř podle zjištění policie nechal poslat na svůj bankovní účet.

"Po zapsání nového vlastníka bytu do katastru nemovitostí měl dle dohody finanční obnos získaný prodejem, snížený o svou odměnu za zprostředkování, zaslat na účet prodávající. Jeho provize měla činit 49 tisíc korun, původní majitelce bytu měl tedy po odečtení této částky zaslat 700 tisíc korun. Žena se však svých peněz do současné doby nedočkala, makléř jí zřejmě nic neposlal a finanční prostředky měl použít k úhradě svých předchozích závazků a dluhů," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policejní vyšetřovatel nyní muže obvinil z trestného činu zpronevěry. Za ten mu u soudu s ohledem na výši způsobené škody hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvou až osmi let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru