Moderní, tiché, ekologické: Zoopark má dva nové elektromobily
Dva nové elektromobily Goupil G5, které budou sloužit zaměstnancům chomutovského zooparku. Mohou jet až rychlost 70 km/h a dojezd mají až 200 kilometrů. Foto Helena Hubáčková
Chomutov

Chomutov - Zoopark Chomutov doplnil flotilu svých automobilů na elektrický pohon, které využívá v areálu. Dva nové vozy koupil i díky dotaci ze Státního fondu životního prostředí.

V rozlehlém areálu jsou elektromobily při každodenní péči o zvířata nesmírně užitečné. „Naši chovatelé využijí nové vozy hlavně při rozvozu krmiva,“ upřesňuje ředitelka zooparku Věra Fryčová. „Jeden z elektromobilů je zastřešený, takže ošetřovatelé nemusí řešit, jestli jim do beden s potravou třeba nenaprší,“ dodává.

Zoopark měl do této doby tři elektromobily, dva nákladní a jeden sedačkový. Ty už jsou ale postarší a jejich provoz se čím dál víc prodražuje o různé opravy. Ani baterie už nevydrží, co dříve. „Nové vozy mají naproti tomu baterie, které se při jízdě z kopce samy nabíjejí, což je jejich velké plus,“ dodává k tomu Regina Kalabusová, vedoucí technického oddělení zooparku.

Nové elektromobily budou moci vyjet i na silnici, protože budou mít klasické registrační značky. „Můžeme je tak využít i pro přepravu věcí zvenku, dovézt si třeba štěpku, materiál, cokoli,“ pochvaluje si Kalabusová.

Oba elektromobily pořídil zoopark za 2,2 milionu korun, z toho čtyřicet procent pokryla dotace ze Státního fondu životního prostředí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru