V Chomutově řádila dvojice zlodějů, vloupali se do několika objektů. Už jsou ve vazbě!
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Chomutovští kriminalisté objasnili několik vloupání do různých objektů, k nimž došlo v uplynulém měsíci. Podle jejich zjištění se jich měli společně dopustit dva muži ve věku 40 a 41 let.

V prvním případě měli násilím vniknout do kanceláře v centru Chomutova a odcizit tam značkový projektor a dva prezentéry. Začátkem dubna se dotyční měli vloupat také do baru na sídlišti Březenecká v Chomutově. V důsledku jejich jednání přišel majitel o větší množství cigaret, 40 láhví rumu, oplatky a finanční hotovost.

Rovněž za užití násilí pak měli v dalších dnech stejní muži vniknout do objektu restaurace a čajovny nacházejícího se v centru Chomutova. Zatímco měl čtyřicetiletý muž hlídat venku, druhý se činil uvnitř. Z prostor tak zmizely různé věci - notebook, tabáky do vodní dýmky, mobilní telefon a platební terminál.

V posledním případě si dotyční role vyměnili. Předmětem jejich zájmu byla jedna z restaurací přímo na chomutovském náměstí. Tentokrát měl venku hlídat starší z mužů. Mladší měl mezitím uvnitř z pokladny odcizit finanční hotovost, z přípravny jídla mobilní telefon a z lednice pak různé nápoje a salámy.

Celková škoda, která vznikla v důsledku jejich počínání, se předběžně vyšplhala k 90ti tisícům korun. Z této částky činí škoda na odcizených věcech cca 65 tisíc korun, zbytek připadá na poškození objektů v důsledku násilného vniknutí.

Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání obviněných pro trestné činy krádeže a poškození cizí věci. Ani jeden z nich není stíhán poprvé. Starší z nich byl teprve v prosinci propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za předchozí krádeže. Další muž pak brány věznice, kam byl také umístěn pro obdobná protiprávní jednání, opustil před rokem.

"Tyto okolnosti však nejsou jediné, které obviněným přitěžují. Trestní sazbu u krádeže v tomto případě nejvíce zvyšuje okolnost, že skutky byly spáchány v době, kdy je vyhlášen na území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru nouzový stav. Proto mohou být obvinění v případě prokázání viny posláni znovu za mříže až na osm let," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Na soud si oba muži počkají ve vazební věznici, kam je na základě podnětu vyšetřovatele a návrhu státního zástupce poslal včerejšího dne soudce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru