Žena před obchodem vytrousila peněženku. Viděl to nepoctivý Chomutovan
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Osmadvacetiletý již dříve soudně trestaný muž koncem března zřejmě využil příležitosti a přisvojil si cizí peněženku. K události došlo v Jirkově před prodejnou supermarketu, kde mladá žena peněženku ztratila.

V ní měla mít kromě platební karty a dokladů i finanční hotovost ve výši 12.500 korun. Mladý recidivista měl snadnou práci. Poté, co ženě zmíněná peněženka vypadla na zem, stačilo mu počkat, až se vzdálí a nepozorovaně ji zvednout a odejít. Poté se měl podle zjištěných informací několikrát pokoušet vybrat peníze z platební karty a také touto kartou hradit drobné nákupy. Ani jednou však díky včasnému zablokování karty nebyl úspěšný. Naopak se mu jeho jednání vymstilo, když policisté díky osobní znalosti zjistili jeho totožnost a zadrželi ho.

Teď je tedy obviněn z trestných činů zatajení věci, dále neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a z pokusu krádeže. Vyšetřovatel podal po zahájení trestního stíhání uvedeného muže podnět k jeho vzetí do vazby, jemuž soud vyhověl a muž putoval do věznice.

Tento Chomutovan totiž není žádný začátečník, v současné době je ve zkušební době podmíněného odsouzení pro přečin krádeže, což mu zřejmě při rozhodování o vazbě moc nepomohlo. Stejně tak mu bude k tíži i skutečnost, že se měl jednání dopustit v době trvání nouzového stavu. Proto mu hrozí v krajním případě až osmiletý pobyt za mřížemi.

(MG)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru