Chomutovan v podmínce kradl v době nouzového stavu. Už sedí ve vazbě!
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 29letého muže z Chomutova. Viní jej z toho, že minulé úterý v podvečer v prodejně potravin na sídlišti Březenecká odcizil 3 láhve alkoholu v hodnotě necelých 900 korun.

Láhve si měl na prodejně vložit do batohu a poté projít prostorem pokladen, aniž by za zboží zaplatil. Neunikl však pozornosti pracovníka bezpečnostní služby, který ho zastavil. Mladý muž se tak z lupu neradoval dlouho a odcizený alkohol musel vrátit. Navíc byl zadržen přivolanou policejní hlídkou.

"Policisté zjistili, že dotyčný byl již v minulosti pro obdobný čin soudně trestán. Za krádež mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody se zkušební dobou až do května roku 2022. K popsanému jednání navíc došlo v době trvání nouzového stavu, který byl vládou vyhlášen pro celé území republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Na to, jaký trest si od soudu obviněný v případě uznání viny odnese tentokrát, si musí počkat ve vazební věznici. Tam ho na podnět vyšetřovatele a návrh státního zástupce i s ohledem na jeho trestní minulost poslal soud. "Za spáchání trestného činu krádeže v době nouzového stavu zákon umožňuje uložit trest odnětí svobody v rozmezí dvou až osmi let," uzavřela Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru