Chomutov – Lávku spojující chomutovské hlavní vlakové nádraží s ulicí V Alejích čeká rekonstrukce.

Ta bude probíhat v termínu od 25. května 2020 do konce října 2020. „Lávka projde rozsáhlou rekonstrukcí a modernizací, proto bude po celou dobu oprav pro pěší zcela uzavřena. Obchůzková trasa tak povede skrz nově vymalovaný podchod v ulici Štábního kapitána Kouby, který vede do centra města a dále Lipskou a Nádražní ulicí,“ sdělila vedoucí Oddělení investic Jana Tröglová.

Rekonstrukce lávky omezí také silniční provoz na hlavním tahu I/13 a to v obou směrech. Avšak v kratším časovém rozmezí, jehož předpoklad je od 27. července 2020 do 20. září 2020. „Silnice I/13 bude tedy po celou dobu stavby průjezdná, i když pouze v omezeném režimu. Rozsah prací nám totiž dovolí nechat vždy dva jízdní pruhy přístupné, abychom zajistili plynulý provoz dopravy. Zpočátku budou průjezdné dva vnitřní pruhy a následně dva vnější. To znamená, že se nepřeruší ani obsluha dvou autobusových zastávek, které se nacházejí v těsné blízkosti lávky.“ doplnila Jana Tröglová.

Rekonstrukce vyjde zhruba na 11 milionů Kč a bude spolufinancována dotačním programem Státního fondu dopravní infrastruktury, přičemž celková výše dotace činí 8 milionů Kč.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru