Nové stromky, keře, lavičky i koše. Jirkov nechá přes léto zrevitalizovat horní sídliště
Foto zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Na počátku letních prázdnin započne v Jirkově realizace plánovaného projektu s názvem Revitalizace funkčních ploch a prvků sídelní zeleně v lokalitě horní sídliště.

Jedná se o revitalizaci zeleně panelového sídliště, které je lokalizováno v oblasti ulic Mládežnická, Školní, Na Borku, Krušnohorská, Gen. Svobody, Pionýrská, Školní a K. Marxe. V rámci projektu budou odstraněny stávající dřeviny, které jsou z důvodu výrazně zhoršené zdravotního stavu či přehuštění do budoucna neperspektivní.

Pokácené dřeviny budou nahrazeny novou výsadbou, a to nejen stomů, ale i keřů, cibulovin a trvalek. Projekt dále zajišťuje ošetření ponechaných dřevin a v malém rozsahu také likvidaci zpevněných ploch a jejich zatravnění.

Občané města Jirkova se mohou těšit také na instalaci nových laviček, stolů, košů a stojanů na jízdní kola. Realizace výsadbových prací bude ukončena v listopadu roku 2021. Následně bude probíhat rozvojová péče, která podporuje adaptaci nově vysazených dřevin, jejich správné zapěstování a perspektivní vývoj.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru