Řidiči jezdí nepřipoutaní a překračují rychlost. Takhle dopadla dopravní akce na Chomutovsku
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Chomutovští policisté se v minulém týdnu zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Ta byla tentokrát kromě kontroly dodržování obecně platných předpisů dle zákona o silničním provozu zaměřena zejména na to, zda se řidiči dostatečně věnují řízení vozidla.

Hlídky dopravních policistů zjistili spáchání přestupku v 21 případech. Z tohoto počtu bylo 19 provinění vyřízeno na místě uložením blokových pokut v celkové výši 10.600 korun. Dva přestupky pak byly oznámeny správnímu orgánu.

"Nejčastějším prohřeškem bylo nepoužití bezpečnostních pásů (7x). Následovalo překročení maximální povolené rychlosti (5x). Stejný počet přestupků spočíval v nevyhovujícím technickém stavu vozidla. Provinění řidiče spočívající v nevěnování se řízení vozidla zjistili policisté celkem ve čtyřech případech," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru