Muž (28) kradl v chomutovských drogeriích. Pod oblečením mu mizely kartáčky, erotické pomůcky i gely
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Chomutovský vyšetřovatel dnes obvinil 28letého muže z trestného činu krádeže. Chomutovan se podle policistů od začátku dubna do konce května několikrát vydal do různých prodejen v okrese Chomutov s cílem odcizit tam zboží.

Zaměřit se měl zejména na drogerie, ve dvou případech šlo ale i o supermarkety. Scénář byl pokaždé stejný, dotyčný si na prodejně vyhlédl zboží, které pak schoval pod oděv anebo do kapsy a prošel prostorem pokladen bez zaplacení. Odcizit tak měl například elektrické zubní kartáčky, řasenku, lak na nehty nebo láhve alkoholu. Z jednoho supermarketu v Jirkově si takto odnesl dokonce erotické pomůcky a gely. Celková hodnota odcizeného zboží v součtu činila téměř osm tisíc korun.

Třikrát se mladému muži nepodařilo odcizené zboží odnést daleko, byl totiž zadržen hned po činu. V jednom případě po krádeži zboží v prodejně drogerie vyběhla prodavačka za podezřelým na ulici, kde shodou okolností procházel policista, který měl v té době volno. Když slyšel křik ženy, že muž měl něco ukrást, tak neváhal a podezřelého zadržel.

Ten pak prodavačce na výzvu odcizený elektrický kartáček vrátil. Policista sloužící na oddělení hospodářské kriminality v Chomutově následně odvedl muže zpět do prodejny. Tam ho pak předal svým službu konajícím kolegům, kteří byli na místo přivoláni.

Části krádeží se měl obviněný dopustit v době, kdy byl vládou vyhlášen na území České republiky nouzový stav z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru. Proto dotyčnému v případě uznání viny soudem hrozí za spáchání trestného činu krádeže až osmiletý trest odnětí svobody.

Za mříže se podle informací policistů však dotyčný dostane již záhy. Začátkem června byl totiž za předchozí majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody na více než dva roky nepodmíněně. V důsledku dnes zahájeného trestního stíhání může být však jeho pobyt ve věznici ještě výrazně prodloužen.

(MG)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru