V odstaveném autě u krajnice našli spícího opilého řidiče
Opilec usnul za volantem, stihl zastavit. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov, Louny - Minulou středu v podvečer byla hlídka chomutovských policistů vyslána na silnici vedoucí k obci Krásná Lípa, kde mělo být u krajnice odstavené vozidlo se spícím řidičem uvnitř.

Po příjezdu na místo policisté viděli v zatáčce u krajnice zastavené a nastartované vozidlo, jehož řidič v něm skutečně spal. Po chvíli se ho podařilo vzbudit a bylo zjevné, že je pod vlivem alkoholu, což také sám potvrdil. Přiznal i to, že vozidlo řídil.

Následné dechové zkoušky ukázaly hodnoty kolem tří promile alkoholu. Hlídka tedy muže zadržela a zajistila odtažení vozidla, které mohlo být nebezpečné pro ostatní účastníky provozu.

Čtyřiačtyřicetiletý muž z Loun je v důsledku svého nezodpovědného jednání podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu u soudu může hrozit peněžitý trest nebo zákaz činnosti, ale i odnětí svobody až na jeden rok.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru