Zloděj (29) z Klášterce skončil v cele. Policistovi se ještě snažil ztratit na sídlišti
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Až osmiletým trestem odnětí svobody by mohl být v případě uznání viny potrestán 29letý muž, jehož vyšetřovatel v pátek obvinil z trestného činu krádeže. Dopustit se jí měl podle sděleného obvinění hned dvakrát po sobě.

K prvnímu skutku mělo dojít začátkem dubna v Klášterci nad Ohří. Policisté přijali oznámení, že neznámý pachatel měl vniknout do rozestavěného rodinného domu a odcizit tam bourací kladivo, průmyslový vysavač a další věci.

Den poté došlo ve stejné ulici, kde probíhá výstavba rodinných domů, opět k vloupání do jednoho z nich. Z objektu zmizelo různé nářadí, například motorová pila, vrtací kladivo, příklepová vrtačka atd. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na více než 40 tisíc korun.

"Kadaňští kriminalisté šetřením případů zjistili, že obě vloupání by měl mít na svědomí výše zmíněný muž z Klášterce nad Ohří. Podezřelého, na něhož státní zástupce udělil souhlas se zadržením, zadržel klášterecký policista poté, co ho několik desítek metrů naháněl po sídlišti. Muži nakonec došly síly a putoval do policejní cely," uvedla policejní mluvčí.

Uvedených krádeží se měl dotyčný dopustit i přesto, že byl pro tento trestný čin podmíněně odsouzen a stále mu běží zkušební doba. Navíc v době, kdy k jednání došlo, byl na našem území vládou vyhlášen nouzový stav v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru. V důsledku toho hrozí obviněnému mnohem vyšší trest, a to až osm let odnětí svobody.

Na výsledek vyšetřování si obviněný počká ve vazební věznici, kam ho v sobotu na základě podnětu vyšetřovatele soudce.

(MG)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru