FOTO: Jako na univerzitě. Odsouzení ze Všehrd slavnostně zakončili školní rok, někteří i s vyznamenáním!
3x foto: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - V úterý 30. června se uskutečnilo na školském vzdělávacím středisku ve věznici Všehrdy slavnostní předávání výučních listů a závěrečného vysvědčení žákům, kteří tak zakončili svou dvouletou snahu o zvýšení kvalifikace.

Absolventi si tak zajistili větší šanci na trhu práce, po jejich propuštění a v jejich následném životě. Ve školním roce 2019/2020 se celkem vyučilo 25 žáků, z toho 9 z nich absolvovalo s vyznamenáním, což je nesporně úspěch.

Svou další šanci dostává 8 truhlářů, 7 elektrikářů a 10 kuchařů. Není bez zajímavosti, že 3 absolventi se dostavili ke zkouškám již z civilu, po jejich propuštění z výkonu trestu. I toto číslo svědčí o jejich snaze získat cenný výuční list.

Modré a červené desky ve stylu vysokoškolských diplomů předávalo vedení věznice, konkrétně její ředitel, vrchní rada plk. Mgr. Alexander Vidlák a jeho první zástupce, rada plk. Bc. Miroslav Fous. Celou akci dokumentovala tisková mluvčí věznice.

Třídní učitelé oborů kuchař, truhlář a elektrikář spolu s vedoucím ŠVS Mgr. Liborem Řezníčkem následně popřáli absolventům do dalších let hodně štěstí a přání, aby získané dovednosti a znalosti uplatnili co nejdříve na trhu práce a po dobu výkonu trestu také i v pomocných provozech věznic.

foto

0307vsehrdy1

0307vsehrdy3

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru