Dvouleté úsilí završeno. Odsouzení ze specializovaného oddílu ve Všehrdech vyrobili model věznice
2x foto zdroj: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - Věznice Všehrdy oslavila v letošním roce své šedesáté výročí. A v tomto roce se věznice také dočkala svého modelu, který vyrobili odsouzení ze specializovaného oddílu pro výkon trestu odsouzených s poruchou osobnosti a chování způsobenou užíváním návykových látek.

Jeho výroba nebyla vskutku jednoduchá a trvala 2 roky. Model věznice začal vyrábět jeden odsouzený ze specializovaného oddílu zhruba před dvěma roky. Když vyrobil tři objekty, byl soudem podmíněně propuštěn. Poté se o další výrobu modelu pokoušelo několik odsouzených. Protože však práce vyžadovala velkou zručnost a trpělivost, svou práci nedotáhli do konce. Dá se říci, že jejich pokusy nešlo do rozdělaného modelu použít.

3108veznice1

K posunu došlo až před rokem, kdy se jeden z odsouzených výrobě modelu začal intenzivně věnovat. U díla strávil 7 měsíců a věnoval mu přibližně 800 hodin. Neměl to vůbec jednoduché, v průběhu práce musel často improvizovat. Nejvíce času mu zabrala výroba detailů a oken, protože měl velké prsty.

Prozatím je model věznice umístěn na terapeutické místnosti, ale brzy se dočká svého stálého místa na administrativní budově věznice tak, aby si ho mohli prohlédnout i návštěvníci, kteří do věznice přicházejí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru