Chomutovský festival představí sportovní možnosti ve městě
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – V neděli 6. září se bude areál Kamencového jezera hemžit mladými sportovci. Na děti totiž čeká nabitý program Chomutovského festivalu sportu, který město pořádá již třetím rokem.

„Všechny sportovní aktivity znovu na jednom místě a v jeden den. Rodiče uspoří čas a nemusí objíždět různé sportovní kluby a jejich náborové dny. Areál Kamencového jezera se nám loni osvědčil jako ideální místo, proto festival zakotví právě tady. Letos s řadou novinek jako je U-rampa a BMX show nebo lezecká stěna,“ přiblížil náměstek primátora David Dinda a dodal, že doufá i v přízeň počasí.

Festival sportu nabídne dětem téměř tři desítky sportovních aktivit, které si budou moci vyzkoušet. Jejich rodiče se zároveň získají důležité informace o členství v jednotlivých oddílech.

„Cílem bylo vytvořit velký náborový den, kde děti dostanou možnost vyzkoušet si maximum sportovních odvětví. Následně se mohou rozhodnout, který sport je nejvíce zaujal a chtěly by se mu věnovat. Tím ušetříme mnoho času a úsilí především rodičům, protože ne vždy je v jejich silách obejít se svými ratolestmi všechny kroužky ve městě, a tak dítě často ani nedostane příležitost zjistit, zda by ho daná činnost bavila,“ doplnil Dinda.

Chomutovský festival sportu je atraktivní nejen pro návštěvníky a zájemce o sportování, ale také pro samotné sportovní kluby, které mají jedinečnou možnost prezentovat svůj sport velkému množství lidí. Své zastoupení budou mít na Kamencovém jezeře míčové, vodní, bojové ale i jiné sporty, jako je například šerm.

Nově bude doprovodný program obohacen o exhibici mistra České republiky Jana Jílka JF show ve Freestyle BMX. Návštěvníci budou moci vyzkoušet také obří lezeckou stěnu a děti si zařádí na skákacích atrakcích. Nebude chybět ani moderátor akce Petr Říbal a DJ Lukáš Budai.

Program začíná v neděli 6. září od 10 hodin u velkého mola v areálu Kamencového jezera. Vstup na akci z ulice Přemyslova zdarma.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru