19 nehod na silnicích I. třídy, jeden ztracený život. Policisté zhodnotili září na silnicích Chomutovska
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Policisté na Chomutovsku v průběhu září řešili celkem 122 dopravních nehod, což je o 22 méně než ve stejném období loňského roku.

Stejně jako vloni, v jednom případě v uplynulém měsíci bohužel v důsledku nehody vyhasl lidský život. Těžce zraněny byly, tak jako loňské září, dvě osoby. Menší počet byl lehce zraněných, a to 16 (vloni to bylo 27).

Celkové škody byly vyčísleny na částku 5 milionů a 68 tisíc korun, tedy o 621 tisíc korun méně než vloni.

"Ve 101 případech nehodu zavinil řidič motorového vozidla, čtyřikrát to byl řidič nemotorového vozidla, dvakrát chodec a dvakrát jiný účastník silničního provozu. Ke střetu se zvěří došlo dvanáctkrát, což je výrazně méně než vloni v září (27x). Závada komunikace jako příčina dopravní nehody byla zjištěna jedenkrát." uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Nejčastější příčinou nehod byl nesprávný způsob jízdy (75x), nedání přednosti v jízdě (17x) a nepřiměřená rychlost (12x). Nejvíce kolizí se odehrálo na místních komunikacích (50), účelových komunikacích (20) a silnicích I. a III. třídy (shodně 19). Alkohol u řidičů majících účast na nehodě byl zjištěn ve dvou případech.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru