Na klášterecké nádraží přijel protidrogový vlak. Odpoledne se do něj můžete podívat
Foto: REVOLUTION TRAIN
Chomutov

Klášterec nad Ohří - V úterý 6. října bude po celý den na vlakovém nádraží v Klášterci nad Ohří přistaven protidrogový vlak Revolution Train. Interaktivní prohlídku můžete navštívit zdarma v odpoledních hodinách.

Náročný projekt, který zaštiťuje nadační fond Nové Česko, má za cíl varovat děti a mládež před užíváním drog i před experimentováním s nimi. Jeho autorem je Pavel Tůma a na vzniku se podíleli kromě českých také němečtí odborníci.

Pro cílovou skupinu dětí ve věku 12-17 let je interaktivní projekt zajímavý a přitažlivý. Rozšiřuje vhodným způsobem stávající formy protidrogové prevence. Svoji první tour absolvoval vlak v roce 2016.

Vlak tvoří šest vagónů, v nichž jsou 4 kinosály a 8 interaktivních prostor. Děti absolvují 90minutový program. Na začátku je čeká test, který zjišťuje procento žáků, kteří už zkoušeli kouřit, pít alkohol, případně experimentovaly s drogami. Přednáška jim objasní, co všechno se za drogy považuje, které jsou legální, které ilegální. Následuje zhlédnutí dokumentu natočeného se skutečnou obětí drogové závislosti a děti postupně procházejí interaktivní prostory.

Pro veřejnost je vlak přístupný od 15.30 do 18 hodin.

0610plakat

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru