Je nouzový stav! Za krádež v chomutovském Kauflandu hrozí dvěma mužům vysoké tresty
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Ze zločinu krádeže obvinil policejní komisař o víkendu dva muže z Chomutovska. Ti se podle dosavadních zjištění vydali krást do prodejny Kaufland v ulici Mostecká v Chomutově.

V pátek před devátou hodinou večer si měli po předchozí společné domluvě na prodejně schovat do batohů různé vystavené zboží. Jednalo se například o dvě láhve tvrdého alkoholu, ale i o několik kondenzovaných slazených mlíček, celkem v hodnotě téměř 1.800 korun.

Jako první z mužů měl s částí zboží projít prostorem pokladen bez jeho zaplacení třiatřicetiletý Jirkovan. Poté, co byl osloven pracovnicí ostrahy prodejny, odcizené zboží dobrovolně vrátil. S jeho mladším „společníkem“ to už tak jednoduché nebylo.

Po chvíli prošel bez zaplacení zboží uschovaného v batohu prostorem pokladen i tento 29letý Chomutovan, avšak vzdát se nechtěl snadno. Na výzvu pracovnice ostrahy k ukázání batohu měl do ženy strčit a snažil se prodejnu opustit. Nakonec byl za pomoci dalších osob zpacifikován.

Přivolaní policisté oba dotyčné zadrželi. Ukázalo se, že u staršího z dopadených to není první překročení zákona v této oblasti. Muž byl za obdobné jednání v minulosti již opětovně soudně trestán.

Následující den policejní komisař zahájil trestní stíhání obou mužů pro spáchání zločinu krádeže. "Situaci obviněných výrazně zhoršuje skutečnost, že popsaného jednání se měli dopustit v době, kdy byl na území České republiky od 5. října vládou vyhlášen nouzový stav z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru způsobujícího nemoc Covid-19. Kvůli tomu jim podle zákona hrozí v případě prokázání viny mnohem vyšší trest, a to dvě léta až osm let odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru