Na Chomutovsku se kdosi vloupával do chat. Stopy vedly k mladému muži, který už má na svědomí poštu!
ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Dobře odvedená práce na místě činu přivedla policisty na stopu muže, který se měl vloupat do několika chat u Měděnce na Chomutovsku.

Celkem čtyři vloupání v chatové oblasti v blízkosti Měděnce byla policistům oznámena v červenci tohoto roku. Neznámý pachatel vnikal do chat násilím se zřejmým účelem přivlastnit si cizí majetek. Z jedné chaty měl odcizit různé věci, například elektrocentrálu, vařič, propanbutanové lahve, aku vrtačky, lyže, vysavač a podobně.

"V jedné z chat odcizil otevřenou lahev alkoholu, další chatu pouze prohledal, ze zdi sundal obraz, poškodil televizi, avšak nic neodcizil. Stejně tak nic nezmizelo z posledního objektu, do něhož se také pokoušel násilím dostat," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Svým jednáním měl pachatel majitelům chat způsobit na odcizených věcech celkově škodu ve výši přes 14 tisíc korun. Dalších 14 tisíc činí v součtu škoda vzniklá poškozením okenic, oken, dveří a vybavení napadených objektů.

Vyhodnocením stop zajištěných na místech vloupání se podařilo zjistit, kdo má mít činy na svědomí. Z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody byl obviněn 23letý muž z Klášterce nad Ohří.

Jedná se o stejného muže, který se měl podle zjištění kriminalistů v srpnu vloupat do objektu pošty v Klášterci nad Ohří. Dotyčného tehdy policisté dopadli už dvě hodiny po oznámení události. Z pošty si měl odnést hlavně stírací losy za více než 10 tisíc korun a v budově napáchat značné škody.

Trestní stíhání zmíněného mladíka vyšetřovatel tedy rozšířil o další tři uvedené trestné činy. Usnesení o zahájení trestního stíhání si obviněný převzal ve vazební věznici, kam byl umístěn právě v souvislosti s vloupáním do objektu pošty v Klášterci. "Nepoučitelný recidivista by si v případě uznání viny mohl u soudu vyslechnout verdikt až tříletého vězení," uzavřela policejní mluvčí.

Psali jsme také

Muž se vloupal v Klášterci na poštu. Už za dvě hodiny si pro něj přišli policisté domů!

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru