Nákaza v jirkovském domově pro seniory: Dochází personál, hasiči dezinfikují, na pomoc míří armáda
Foto zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Městský ústav sociálních služeb má za sebou druhé kolo testování klientů i části zaměstnanců na covid-19.

Na základě výsledků, ze kterého bohužel vyšla další část klientů domova pro seniory U Dubu pozitivní, jsou zde rozšířeny bariérové režimy a přijata další opatření. Poměr covid-19 pozitivních se stále pohybuje kolem 40 procent.

Rodinní příslušníci klientů jsou o pozitivním výsledku okamžitě telefonicky informováni. Městskému ústavu po dalším testování ubyl personál, objevili se totiž další bezpříznakoví nemocní.

Od včerejška probíhá v celém objektu celoplošná dezinfekce. Provádějí ji jirkovští dobrovolní hasiči (na snímcích), které městský ústav požádal o pomoc. Hasiči budou v dezinfikování prostor pokračovat i zítra, tedy ve státní svátek, a pak ještě ve čtvrtek.

Od čtvrtka slíbila pomoc armáda s nutnými pracemi a převozy na patrech domova pro seniory. Městský ústav stále přijímá dobrovolníky, zaměstnance na DPP, DPČ. Termíny nástupů probíhají vždy po domluvě s personálním oddělením. Náborové dny budou ve čtvrtek a v pátek od 10 hodin před zařízením U Dubu.

„Vážíme si všech, kteří na nás myslí a posílají nám slova podpory. Bojujeme, nevzdáváme to!“ děkuje za všechny zaměstnance ředitelka Eva Šulcová.

foto

2710jirkov2

2710jirkov3

2710jirkov4

2710jirkov5

Hasiči zahájili dezinfekci Městského ústavu sociální péče v Jirkově. 4x foto zdroj: HZS Ústeckého kraje

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru