Speciální základní školy v Chomutově se zavírají, pro mateřinky se stávající režim nemění
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Na základě usnesení Vlády České republiky ze dne 30. října 2020 č. 1112, o přijetí krizového opatření s účinností ode dne 2. listopadu 2020, budou uzavřeny speciální školy zřízené dle § 16, školského zákona Základní škola speciální Chomutov, Palachova 4881 a Základní škola Chomutov, 17. listopadu 4728.

„Pro mateřské školy se stávající režim nemění, a to včetně škol a tříd podle § 16 odst. 9 školského zákona, které také zůstávají v provozu.“ ujistil náměstek primátora pro školství Milan Märc. Prodlužuje se zákaz přítomnosti žáků ve třídách až do 20. listopadu 2020. Zákaz platí pro první i druhý stupeň základních škol, přípravné třídy základních škol, pro střední školy, konzervatoře a vyšší odborné školy, dále také pro umělecké základní školy a jazykové školy, pro střediska volného času a školní družiny.

Zakazuje se škola v přírodě a stále platí zákaz zpěvu. Usnesení vlády má stanovenu platnost do konce stavu nouze, tedy do 20. listopadu 2020. Dle sdělení MŠMT uvedené však neznamená, že nemůže dojít na základě vyhodnocení epidemiologické situace a připraveného uvolňovacího scénáře ke znovuotevření některých druhů škol či jednotlivých ročníků dříve.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru