Muž z Chomutovska dával 14leté dívce pervitin, drogu jí aplikoval nitrožilně
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Policisté vyšetřují jednání 34letého muže z Chomutovska, který je obviněn z trestných činů krádeže a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Vyšetřovatel dotyčného viní, že v loňském roce v průběhu dvou dní navštívil jeden z barů s hernou v Klášterci nad Ohří za účelem odcizit peníze. V prvním případě měl v noci vstoupit za barový pult a snažit se tam otevřít uzamčený trezor. Přitom ho však vyrušila pracovnice baru a z místa tedy utekl. Další noc se tam vrátil a v nestřeženém okamžiku měl z trezoru za barem odcizit tzv. kasírtašku s finanční hotovostí ve výši téměř 15 tisíc korun.

Jeho útěku se snažily zabránit návštěvnice herny a také barmanka, které měl dotyčný strčit a povalit na zem. Poté z místa utekl. Totožnost tohoto muže, který byl již v minulosti za obdobné jednání odsouzen, však byla následně zjištěna.

Kromě popsané krádeže a pokusu o ní se muž měl podle kriminalistů dopustit ještě mnohem závažnějšího jednání. "Nezletilé čtrnáctileté dívce měl poskytnout drogu pervitin, kterou jí měl dvakrát dokonce sám nitrožilně aplikovat. V poskytování této drogy zmíněné dívce pak měl po dobu několika měsíců pokračovat i po jejích patnáctých narozeninách," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Vyšetřování nadále pokračuje. "Za uvedené trestné činy může soud obviněného v případě uznání viny poslat za mříže až na deset let," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru