OBRAZEM: Šlo o padělky? Celníci zabavili v chomutovském Minimarketu podezřelé zboží za čtvrt milionu
5x foto: Celní správa
Chomutov

Chomutov - Bezmála pět set kusů podezřelých výrobků zajistili ústečtí celníci na severu Čech při kontrole zaměřené na ochranu spotřebitele a dodržování povinností v souvislosti s vymáháním práv duševního vlastnictví.

Celníci za nouzového stavu nezahálejí, na základě vlastního monitorování si v Chomutově vytipovali kamenný obchod s názvem „Minimarket“, kde prodejce nabízel zákazníkům mimo jiné dětské zboží jako jsou hrací karty, figurky pohádkových postaviček, panenky, stavebnice, ale i bezdrátová sluchátka a prací prostředky.

Celníci pojali podezření, že některé vystavené zboží porušuje práva majitelů ochranných známek např. POKEMON, FORTNITE, BRAWL STARS, LEGO, L. O. L. Surprise, DISNEY FROZEN, APPLE a REX. Zejména když majitel prodejny kontrolorům sdělil, že jej zakoupil v Praze na tržnici SAPA.

Celníci 497 výrobků podezřelých z neoprávněného označení logy renomovaných světových výrobců zajistili a převezli do skladu celního úřadu. Hodnota zadrženého zboží vyjádřená v ceně originálů přesahuje čtvrt milion korun.

Pokud soud rozhodne, že se skutečně jedná o padělky, hrozí pachatelům přestupků pokuta až do výše 10 milionů korun. V případě, že se majitelé práv rozhodnou využít tzv. zjednodušený postup, bude artikl na jejich náklady ekologicky zlikvidován.

foto

1811celnici1

1811celnici2

1811celnici4

1811celnici5

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru