FOTO: Na kritizované křižovatce na průtahu Žatcem vznikl kruhový objezd. Zatím jen dočasně
Dočasný kruhový objezd v Žatci. 3x foto: Petr Marek
Chomutov

Žatec - Kruhový objezd vznikl během pondělního dne na kritizované křižovatce ulic Plzeňská a Osvoboditelů v Žatci. Dočasná okružní křižovatka tam má fungovat minimálně do poloviny příštího roku.

Jak vysvětlila začátkem prosince starostka města Zdeňka Hamousová, důvodem výstavby dočasného kruhového objezdu je dlouhodobá uzavírka ulice Purkyněho v Žatci, kde Severočeská vodárenská společnost provádí rekonstrukci vodovodu. Všechna doprava tak ze Žatce směrem na Staňkovice vede přes tuto křižovatku.

Zejména v dopravní špičce se tam tvoří dlouhé kolony až k železničnímu přejezdu u bývalé Šroubárny. Dočasná okružní křižovatka má zajistit bezpečnější a plynulejší odbočení, zároveň dojde ke zpomalení vozidel jedoucích od Mostu.

Současné řešení je pouze dočasné a souvisí právě s uzavírkou Purkyněho ulice. Do budoucna se ale plánuje trvalá okružní křižovatka.

1512zatec2

1512zatec1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru