VIDEO: Hotovo! Silnice mezi Mostem a Chomutovem je už kompletně čtyřpruhová
Zprovoznění posledního úseku u Komořan. Foto: ŘSD
Chomutov

Komořany - Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo v pátek 18. prosince mimoúrovňovou křižovatku Třebušice na silnici I/13.

„Silnice I/13 spojuje důležitá průmyslová centra na severu Čech a je tedy dopravně velmi zatížena zejména nákladní dopravou. Úsek u Třebušic byl posledním úsekem mezi městy Chomutov a Most, který byl pouze dvoupruhový, což snižovalo plynulost a tedy i bezpečnost dopravy. Nová mimoúrovňová křižovatka tuto dopravní závadu odstranila a řidiči mají nyní k dispozici celý úsek ve čtyřpruhovém uspořádání,“ vysvětlil hlavní přínos nové stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Čtyřpruh je tak nejen z Chomutova do Mostu, ale dále až do Bíliny.

Stavba MÚK Třebušice navazuje na stavbu přeložky silnice I/13 Jirkov – Třebušice a řeší jeden z uzlových bodů na této trase – vykřížení se železniční tratí, včetně řešení rekonstrukce mostního objektu nad touto tratí, napojení silnice II/255 Záluží – Komořany – Hořany – Postoloprty a v neposlední řadě i napojení jednotlivých průmyslových objektů na území Komořan a Třebušic na rekonstruovanou silnici I/13.

Videodokumentace stavby

https://www.youtube.com/watch?v=VnL0RRIqqxE

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru