OBRAZEM: Ve všehrdské věznici mají novou moderní kuchyni s jídelnou. Tady se teď odsouzení stravují
Odsouzení z věznice ve Všehrdech mají novou kuchyni. Foto: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - Otevřením zrekonstruované kuchyně pro odsouzené byla ukončena investiční akce, která ve věznici Všehrdy započala letos v lednu.

Cílem této rekonstrukce bylo obnovení již zastaralého kuchyňského zařízení, včetně dosažení energetických úspor, zvýšení hygienických standardů a zejména zlepšení podmínek stravování vězněných osob. Průběh realizace doprovázel nouzový stav a ani při uvedení do provozu tomu není jinak.

Akce spočívala v celkové rekonstrukci stávajícího objektu č. 13 Kuchyně odsouzených, včetně dodávky a montáže kuchyňské technologie, v rozsahu prováděcí projektové dokumentace stavby. Předmětem díla byla zejména realizace všech prací a dodávek prací hlavní stavební výroby a přidružené stavební výroby v rozsahu projektové dokumentace, dodávka příslušných zařízení, jejich montáž, komplexní vyzkoušení a uvedení do provozu.

Součástí bylo i komplexní vyzkoušení veškeré technologie a sofistikovaného uzavřeného systému průmyslové televize. Další součástí akce byla dodávka gastro zařízení, včetně montáží, na základě uzavřených smluv.

Vzhledem k velké náročnosti výstavby a nepředvídatelných objektivních překážek vzniklých v důsledku vyhlášení nouzového stavu v souvislosti s infekčním onemocněním covid-19, byl prodloužen termín dokončení stavby. Celková doba výstavby tedy činila 344 dní.

V současné době byla rekonstrukce po zdárném dokončení předána objednateli a závěrečná kontrolní prohlídka provedená Stavebním úřadem Ministerstva spravedlnosti ČR úspěšně proběhla dne 14. prosince. Na jejím základě byl vydán kolaudační souhlas k užívání stavby. Zahájení provozu kuchyně odsouzených bylo započato 22. prosince.

(brv)

foto

2312veznice2

2312veznice3

2312veznice4

2312veznice5

Beze jména

2312veznice6

2312veznice7

2312veznice8

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru