Jirkov už třetím rokem finančně podporuje modernizaci učeben na základních školách
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Město Jirkov už třetím rokem finančně podporuje základní školy neinvestičním příspěvkem 250 tisíc korun na obnovu stávající IT infrastruktury.

„Se stejnou částkou počítáme také v příštím roce 2022. Každá škola tedy během čtyř let obdrží celkem milión korun,“ doplňuje Karel Bernt, vedoucí odboru sociálních věcí a školství. Správci sítí na jednotlivých školách tak dostali prostor si investice rozplánovat podle aktuální potřebnosti. Jde o příspěvek města, nemalou část na obnovu též vkládají samotné školy.

Městské gymnázium a Základní škola Jirkov loni podaly žádosti v rámci projektu MAS Západní Krušnohoří a uspěly. Za získané peníze letos obnoví jazykovou a mediální učebnu výpočetní techniky. Tento rok se chce se svými projektovými záměry přidat i ZŠ Budovatelů. Také ona by ráda v dalším programovém období modernizovala třídu výpočetní techniky i další odborné učebny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru