Klášterec představil zajímavý projekt: Lidé si mohou na zahradě uprostřed sídliště vypěstovat ovoce a zeleninu
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Čerstvou zeleninu a voňavé ovoce můžete v budoucnu mít i ze zahrádky zprostřed sídliště. Zapojte se do nového projektu města Komunitní zahrada.

O co se jedná, osvětlil iniciátor projektu místostarosta David Kodytek: „Záměrem projektu je umožnit i obyvatelům ze sídlišť vypěstovat si na společné zahradě své vlastní plodiny a zároveň jim nabídnout prostor pro aktivní odpočinek a vzájemné setkávání. S pěstováním bude možné začít od jara 2022 a nyní jde o to sestavit přehled zájemců, kteří by se začali setkávat a společně tvořit koncept zahrady.“

Společné zahradničení má zajistit zejména přísun čerstvých a zdravých potravin i těm z vás, pro které je kupříkladu koupě vlastního pozemku nedostupná. Dále podporuje navazování a prohlubování sousedských vztahů, nabízí možnost pohybu a relaxace uprostřed zeleně i kousek od vašeho bytu na sídlišti a v neposlední řadě má mnohostranný pozitivní vliv na životní prostředí ve městě. Komunitní zahradníci mohou na společné zahradě pořádat také nejrůznější workshopy, kurzy a společenské akce.

Do začátku projektu je město ochotno poskytnout pozemek nacházející se za místní ZUŠ v ulici J. Á. Komenského a pomoc s počáteční koordinací projektu. Vytipovaný pozemek dříve sloužil mateřské školce. Je dobře přístupný, slunný a na pěkném místě. Ze strany města se počítá s jeho počátečním posekáním, vyřezáním náletových dřevin a s následným oplocením zahrady.

Zájemci, kteří by se chtěli do projektu zapojit, mohou kontaktovat Davida Kodytka na tel.: 474 359 609, 737 174 662 nebo písemně na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru