Chomutov tradičně ocení významné osobnosti města. Navrhovat je můžete do konce dubna
Významnými osobnostmi Chomutova se v loňském roce stali Milada Zelenková a Jaroslav Pachner. Foto zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Již po sedmnácté mohou občané města Chomutova navrhnout osobnost, která získá ocenění Jiřího Popela z Lobkovic.

„I přes tuto zvláštní dobu, jsme vyhlásili úctyhodný sedmnáctý ročník ocenění Jiřího Popela z Lobkovic. Občané prostřednictvím svých návrhů mohou nechat ocenit významné žijící či nežijící osobnosti, které se jakkoli zasloužili o šíření dobrého jména našeho města. Návrhy na osobnosti, které si podle občanů z nějakého důvodu zaslouží zmíněné ocenění, přijímáme do konce dubna. Rada statutárního města Chomutova poté projedná zaslané návrhy a následně rozhodne, kdo si v tomto ročníku cenu odnese,“ vysvětlil náměstek primátora Milan Märc.

Cena Jiřího Popela z Lobkovic nese jméno po nejznámější chomutovské historické osobnosti Království českého. O významném českém šlechtici, nejvyšším hofmistrovi a především majiteli města Chomutova se můžete dočíst zde. Na stránkách naleznete i více informací o ceně a také o laureátech, kteří cenu získali.

Zaslané návrhy musí obsahovat především odůvodnění, proč by měla daná osobnost ocenění získat. Dále je potřeba předložit výčet jejích činností a zásluh a především životopis nominované osobnosti. Na závěr je potřeba vyplnit formulář s údaji navrhovatele a navrhovaného.

Nominace je možné zasílat do 30. dubna 2021 prostřednictvím online formuláře, na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na adresu Statutární město Chomutov, Zborovská 4602, Chomutov. Obálka by měla být označena NOMINACE JPL.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru