V Jirkově podporují talentované děti. Jejich rodiče mohou zažádat o finanční příspěvek
ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Výjimečně nadané děti a mládež do 18 let mají v Jirkově zelenou. Město každoročně vyhlašuje program na jejich podporu. Dostanou ji i letos, navzdory pandemii, která zasáhla téměř všechny obory lidské činnosti.

Představitelé města se tímto způsobem snaží podpořit rozvoj mimořádných talentů v oblasti sportu, umění, hudby nebo vzdělávání. „Pro letošek jsme na tento program uvolnili 40 tisíc korun. Je možné žádat o příspěvek do 5 tisíc korun na jednu talentovanou osobu,“ upřesňuje místostarostka Dana Jurštaková.

Příspěvek lze použít třeba na nákup cvičebních pomůcek, kostýmů, dresů, sportovního, malířského a hudebního vybavení, dále na úhradu soustředění, kurzů, školného, ubytování při soutěžích, startovného a podobně.

Žadatelé musí splňovat všechny podmínky vyhlášeného programu. Například to, že podporovaná osoba má trvalý pobyt na území Jirkova, že tento rok nedosáhne plnoletosti, že dosáhla mimořádných výsledků na krajské, národní či mezinárodní úrovni atd. Mimořádné výsledky je nutné doložit společně se žádostí o poskytnutí finančního příspěvku.

Celé znění vyhlášeného programu zájemci naleznou na webu města: město/ddotační programy, kde je i žádost o poskytnutí peněžního příspěvku. Samotné žádosti mohou uchazeči podávat od 14. do 28. dubna 2021.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru