Seniorka nechávala u sebe přespávat vnuka, Chomutovan ji mezitím postupně okrádal
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Třicetiletý Chomutovan se podle informací policistů nestyděl okrást vlastní babičku. Zatímco jednasedmdesátiletá seniorka nechávala vnuka u sebe doma přespávat a najíst, on ji měl okrádat.

Recidivista, který byl teprve v listopadu loňského roku propuštěn z vězení, si měl během necelých dvou měsíců při návštěvách babičky z jejího bytu nepozorovaně odnášet věci v celkové hodnotě přibližně 15 tisíc korun. Postupně tak měl ženu připravit o mobilní telefon, tyčový mixer, žehličku, kosmetické přípravky, boty, ale i o peněženku s platební kartou. Nakonec žena po zjištění, co vše jí doma chybí, oznámila krádeže na policii.

Začátkem března byl muž obviněn z trestných činů krádeže a padělání a pozměnění platebního prostředku. Kromě toho je dotyčný souběžně trestně stíhán i pro další krádež. Té se měl dopustit začátkem února v jirkovském supermarketu. Z regálu si vzal láhev vodky, strčil ji za kalhoty a prostorem pokladen prošel bez zaplacení. Neunikl však pozornosti pracovníka ostrahy prodejny, který přivolal policii.

"Vyšetřovatel na obviněného podal podnět ke vzetí do vazby. Státní zástupce i soudce měli stejný názor a dvanáctkrát trestaný recidivista si tak na verdikt počká za zdmi vazební věznice. Odsouzen může být v krajním případě až k osmiletému trestu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru