Jedenáctkrát trestaný Chomutovan (33) už v tom zase lítá, hrozí mu roky ve vězení! Co provedl?
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Krádeže a porušování domovní svobody má mít podle zjištění policistů na svědomí 33letý muž z Chomutova. Koncem loňského roku měl svého známého připravit o mobilní telefon.

Zřejmě využil nepozornosti 37letého muže, k němuž si přisedl do auta. Protože vozidlo nešlo nastartovat, dohodli se, že mu s tím pomůže. Sedl si tedy na místo řidiče, zatímco starší z mužů šel vozidlo roztlačit. Na sedadle však nechal položený svůj mobil. Právě o ten ho měl jeho známý připravit, když si ho nenápadně strčil do příruční tašky. Po nastartování vozidla se ještě nechal odvézt do Jirkova a pak i s telefonem zmizel. Způsobená škoda byla vyčíslena na 4 tisíce korun.

V únoru se měl dotyčný pokusit o odcizení věcí z bytu na chomutovském sídlišti. Po vykopnutí vstupních dveří byt prohledal, rozházel věci, ale nakonec si nic neodnesl. Poškozením dveří a zámku však vznikla majiteli škoda přes čtyři tisíce.

"Po několika dnech policisté podezřelého zadrželi a sdělili mu obvinění z trestných činů krádeže, pokusu krádeže a porušování domovní svobody. Na základě podnětu vyšetřovatele pak soudce tohoto jedenáctkrát trestaného recidivistu poslal do vazby. Vzhledem ke spáchání krádeží v době nouzového stavu mu hrozí až osmileté odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru