Očkovací centrum v chomutovské nemocnici se otevře 1. dubna. Za půl roku má naočkovat 70 tisíc lidí
Ilustrační foto: e-deniky.cz
Chomutov

Chomutov - Dnes po poledni opět zasedali členové Krizového štábu města Chomutova, aby koordinoval informace a případné kroky spojené s epidemiologickou krizí v našem městě a blízkém okolí.

„Jak již bylo řečeno na předchozím setkání Krizového štábu, tak situace je nadále vážná ale stabilizovaná. Od 1. 4. 2021 bude otevřeno očkovací centrum přímo v chomutovské nemocnici a my doufáme, že čísla hospitalizovaných půjdou dolů,“ řekl primátor Chomutova Marek Hrabáč.

Dnešního jednání se zúčastnili zástupci vedení města i magistrátu, zástupce Nemocnice Chomutov, Policie České republiky a Hasičského záchranného sboru. „Aktuálně máme hospitalizováno 83 pacientů z toho 13 na oddělení JIP a z nich 6 na umělé plicní ventilaci. Dva pacienti byli dnes transportováni do nemocnic v Karlových Varech a Praze“, sdělil zástupce chomutovské nemocnice Michal Zeman.

Obsazenost covidových lůžek v chomutovské nemocnici je aktuálně 80 - 85%, přičemž pro pacienty, kteří vyžadující intenzivní péči z jiných důvodů než kvůli onemocnění Covid-19 disponuje nemocnice dalšími lůžky. Na závěr setkání doplnil primátor Marek Hrabáč informaci související s očkováním:

„V areálu Nemocnice Chomutov finišují stavební práce na přípravě velkokapacitního očkovacího centra, které je v plánu otevřít k 1. dubnu. Následně bude rychlost očkování závislá na dodávce vakcín od státu prostřednictvím Ústeckého kraje. V plánu je proočkování až sedmdesáti tisíc obyvatel během 4 – 6 měsíců dle kapacity“.

Další jednání Krizového štábu města Chomutova je plánované na příští středu 24. března.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru