Po návratu do mateřinky čeká děti chlupaté překvapení - kočka Maruška
To je Maruška. 2x foto: MŠ Hora Sv. Šebestiána
Chomutov

Hora svatého Šebestiána - Tým mateřské školky na Hoře Sv. Šebestiána se rozrostl o čtyřnohou chlupatou kolegyni. Tou je 4-letá kastrovaná kočička Maruška. Tato kočičí dáma je zástupkyní plemene Ragdoll.

Ragdoll kočky jsou považovány za velmi společenská zvířata. Jsou prý něžné a mírumilovné a ochotné učit se nové věci. Co je ale důležité, jsou hlavně mazlivé, hravé a rády provázejí svého páníčka na každém kroku. Mnoho chovatelů je označuje jako "psi v kočičím těle", protože snadno přimknou ke své rodině. Právě proto se vedení horské mateřinky rozhodlo pro tuto kočičí kamarádku k dětem.

„Maruška je opravdu milá, klidná, krásná a ňuňatá. Očička má jako korálky a ve školce už se zabydlela. Všichni z MŠ se podíleli na tom, aby měla vše, co je nutné. Má své útočiště, kde se může schovat, má kvalitní granule, kožešinku u okna a záchodek, který je opravdu zabezpečený a děti ho rozhodně nenajdou“, sdělila učitelka Lucie Grosskopfová.

Maruška má za sebou kontrolní prohlídku u veterináře. I když je zcela zdravá, do ložnic dětí a hlavní herny, nesmí.

Úkolem Marušky je svou přítomností zútulnit prostředí, které je, podle vedení mateřinky, přínosné pro lidskou psychiku. Stejně tak jako klid a pohoda, které kočička přináší, což je údajně také dokázáno samotnou felinoterapií.

„Všichni jsme si Marušku zamilovali a věříme, že nejinak tomu bude i u dětiček“, doufá Jitka Malecká, ředitelka MŠ. Kromě kočky má v plánu vedení školy do budoucna pořídit i další jiná zvířátka.

1903maruska2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru