Muž přišel na sídlišti v Chomutově o své auto! Udělal chybu, které zloděj hned využil
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Jen několik hodin postrádal své osobní vozidlo zn. Volkswagen Passat jeho majitel. Ten zaparkoval auto na sídlišti Kamenná a po vyložení nákupu a uzamčení auta položil klíč na střechu a zapomněl ho tam.

Toho využil neznámý pachatel, který během noci s vozidlem odjel. Majitel následující den oznámil na příslušné obvodní oddělení odcizení vozidla.

O pár hodin později si policejní hlídka na sídlišti Březenecká všimla auta, které odpovídalo popisu, a rozjela se za ním. Když řidič zjistil, že má „policejní doprovod“, snažil se hlídku setřást a projel křižovatku na červenou. Nakonec po chvíli na výzvy policistů vozidlo zastavil a muži zákona provedli kontrolu.

Při ní zjistili, že se skutečně jedná o Passata, jehož odcizení jim majitel ráno oznámil. Lustrace dále ukázala, že řidič má soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do června roku 2023. Podle provedeného orientačního testu byl dotyčný navíc pod vlivem drog.

"Policisté podezřelého zadrželi a umístili do cely. Další den mu vyšetřovatel sdělil obvinění z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za jejich spáchání mu hrozí až dvouleté vězení. Zajištěné vozidlo bylo vráceno jeho majiteli," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru